• 1403/09/29 - 10:54
  • - تعداد بازدید: 157
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

افزایش ۱۰ هزار تنی تولید انار در کشور/ ایران دارای رتبه نخست سرانه تولید انار در جهان است

 
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهادکشاورزی از افزایش تولید ۱۰ هزار تنی انار در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد.
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، زهرا جلیلی‌مقدم در گفت و گو با خبرنگار ما درباره تولید انار در آستانه برگزاری آیین باستانی شب یلدا اظهار داشت: سطح باغات انار کشور ۹۶ هزار هکتار است که از این سطح، امسال حدود یک میلیون و ۳۴۰ هزار تن محصول تولید شده که افزایش ۱۰ هزار تنی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.
 
وی افزود: فارس، مرکزی، خراسان رضوی، اصفهان، یزد و سمنان جزو بزرگترین استان‌های تولید کننده انار هستند.
 
جلیلی‌مقدم با بیان این که بیش از ۸۰۰ ژنوتیپ انار در کشور کشت می‌شود، گفت: ده رقم تجاری آن از جمله ملس ساوه، شیشه کپ، رباب، نادری، خزر، اردستانی، قجاق، بجستانی، ملس یزدی، گلوباریک و یوسفخانی بیشترین میزان سطح را به خود اختصاص داده‌اند.
 
وی اذعان داشت: ایران دارای رتبه سوم تولید انار و رتبه نخست در سرانه تولید در جهان است.
 
جلیلی‌مقدم افزود: انار تولیدی ایران به لحاظ کیفیت و نحوه تولید اهمیت خاصی دارد و این محصول به دلیل دارا بودن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها در پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها موثر است و از این رو ارزش غذایی و دارویی بالایی دارد.
 
وی درباره افزایش کمی و کیفیت انار کشور گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی و تغییرات اقلیمی حادث شده، برای حفظ باغات و بهبود کمیت و کیفیت محصول تولیدی، اقدامات مختلفی از جمله استفاده از روش‌های نوین آبیاری، احداث سایبان در باغات، انجام عملیات به باغی نظیر هرس، تغذیه، مبارزه با آفات و بیماری‌ها ضروری است.
 
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: استفاده از روش‌های نوین مقابله با تنش‌ها در راستای مدیریت بهینه تولید و ارتقای بهره‌وری الزامی است و با روش‌های قدیمی و سنتی نمی‌توان کیفیت بهینه را بدست آورد.
  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 190193
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید